Pennut ovat kaikki saaneet uudet kodit.

Meille jää kasvamaan Lykky-tyttö, Kivarin Koh-i-Noor.

OMAFI MVA  FI JVA  SE JVA  NO  JVA  POHJ  JVA  COMICS  BLUE  REPLICA

 RICOC.I.E, C.I.B, FI MVA, EE MVA, LT MVA, LV MVA  BALT MVA,  EEV-17  HARVAHAMPAAN KEEP THE CHANGE

pentu84.png

pentu80.png

KLIKKAA LINKKEJÄ

ALAPUOLELLA:

pentujen sukutaulu

Oma KoiraNetissä     RasData/Oman äiti  Fab Four/Oman isä

Rico KoiraNetissä

pentu81.png

OMA

Oma on luonteeltaan miellyttävä, aktiivinen ja toisaalta myös rauhallinen. Treenitilanteissa Oma malttaa aina odottaa hiljaa vuoroaan. Kotona Oma on suorastaan hempeä ja aina ystävällinen meidän toisille koirille. Oma on helppo saada motivoitumaan kaikenlaiseen tekemiseen. Intoa riittää! Hankin Oman Comics-kennelistä, olin jo kauan toivonut koiraa sieltä. Oma on kyllä täyttänyt kaikki odotukset, ja paljon enemmänkin. Flättejä meillä on ollut vuodesta 1991, ja kultaisia vuodesta 1989. 

Meillä koirilla päätyönä on metsästys. Oma toimii siinä erinomaisesti. Kausi alkaa vesilinnustuksella, sitten maalinnustus. Linnustuksen jälkeen Omaa käytetään apuna mm. supikoirien metsästyksessä, Oma ei pelkää tarttua supikoiraan kiinni.

Oma on mukana myös minkinpyynnissä ja joskus myös kettumetsällä. Haavakkokauriin jäljestystilanteita on tullut Omalle jo aika monta.

Oma seuraa esimerkiksi haavakkokauriin jäljityksessä verta, ei siis vaihda toiseen eläimeen. Oma pystyy myös pysäyttämään haavoittuneen eläimen. Käytännön metsästyksessä Oma on siis erittäin monipuolinen ja toimiva koira.

Tietysti on ollut erittäin ihanaa se, että Omasta tuli myös hieno Mejä-koira. Alussa voi-jälki tuotti hieman ongelmia, tai ehkä olosuhteet sattuivat muutaman kerran liian haastaviksi, mutta siitä kun sitten vauhtiin päästiin, niin hyviä tuloksia on saatu. Ainoa vika oikeastaan on, ettei Oma enää jaksa merkata makauksia riittävän hyvin, Oman mielestä puoli sekuntia riittää antamaan tarpeeksi informaatiota ja matka jatkuu. Oma on flättien MEJÄ-mestari 2015, seuraavana vuonna tulimme 2. sijalle tasapistein voittajan kanssa. 2017 kisat jäivät väliin toisen koiramme sairastumisen takia. Mieleenpainuvia reissuja Oman kanssa ovat tietysti olleet kisareissut Ruotsiin ja Norjaan. Oma "valmistuikin" ihan ajallaan, eli neljävuotiaana plakkarissa on siis POHJ JVA- titteli.

Ulkomuodollisesti itse pidän kovasti Oman tyyppisestä flätistä. Näyttelyissä olisi varmaan kannattanut käydä enemmänkin, mutta MVA-tittelin jälkeen näyttelyissäkäynnit ovat jääneet vähäisiksi, sillä saralla meillä ei ole niin kauheasti kunnianhimoa yrittää saada enempää meriittejä.

Oma on ollut meidän kaikista koiristamme tervein. Ei korva- tai silmätulehduksia,  ei minkäänlaista jalkaongelmaa tms., ei kerrassaan mitään. Toivottavasti jatkuukin samanlaisena.

KUVIA OMASTA

omakauris.jpgomametso.jpgomakettu.jpgOma ja metso.

Oma kettujahdissa.

Oma jäljitti ja pysäytti haavakko kauriin 19.12., (ei Pasin ampuma).

Aika tuttua puuhaa jo Omalle

kauriinjäljitys.

Oma on flättien MEJÄ-mestari 2015, seuraavana vuonna tuli kakkoseksi tasapistein.

000075.jpgIMG_20170922_124610_12.jpgComics_Blue_Replica_1.jpg

                                                                                                                               

                                                               20141018_115522.jpg

omapanta.JPG                                                                             

20150720_113745.jpg

                               

KUVIA RICOSTARico_9.jpg

Rico_8.JPG

.

Rico_2_2.JPG